Η μέρα ήταν εξόχως σημαντική και συμβολική για τους φίλους και συνοδοιπόρους μας από τον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Πάτρας. Αφορμή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10) την οποία ο Σ.Ο.Ψ.Υ. αποφάσισε να μνημονεύσει με μία εκδήλωση αφιερωμένη στην έννοια της αξιοπρέπειας στην ψυχική υγεία.

     «Επαγγελματική αποκατάσταση στην ψυχική υγεία με αξιοπρέπεια» ήταν ο η θεματική ενότητα στην οποία είχε κληθεί ως ομιλητής ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Παναγιώτης Παπανικόλας, Πρόεδρος -επίσης- του Συνδέσμου VINCI, Επικεφαλής Ελλάδας της VINCI CONCESSIONS και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

       Ο λόγος της πρόσκλησης ήταν ότι στο πρόσωπό του συγκεντρώνεται μια συγκεκριμένη τεχνογνωσία του επιχειρείν «μέσα στην κοινωνία – από την κοινωνία – για την κοινωνία».

       Ο Παναγιώτης Παπανικόλας είναι το ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου VINCI στην Ελλάδα το οποίο δρομολόγησε τη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου VINCI στη χώρα μας, εισήγαγε στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Δυτικής Ελλάδας την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» (με ιδρυτικό μέλος τον ΣΟΨΥ) και ανέθεσε σε στέλεχος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. την υλοποίηση του προγράμματος για την κοινωνική καφετέρια του ΣΟΨΥ, που θα απασχολήσει ωφελούμενους των υπηρεσιών του και θα μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας στην πατραϊκή κοινωνία.

         Δυστυχώς ο Π. Παπανικόλας δεν μπόρεσε να είναι παρών, επιφορτισμένος με την κρίσιμη ευθύνη του ανοίγματος και προχωρήματος δρόμων που θα ενώσουν σημαντικές πόλεις μεταξύ τους.

        Το μήνυμά του λοιπόν μοιράστηκε στα τρία και το μετέφεραν, τόσο ο Benoit Le Bouille (Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου VINCI & Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.), όσο και ο Γιάννης Φρέρης (Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»), αλλά και η Σοφία Στάμου (Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και ανάδοχος του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΕΣ» για την ενσωμάτωση μέσω της εργασίας, που υλοποιείται από τον ΣΟΨΥ).

        Η κεντρική ιδέα ήταν ότι πέρα από τις γέφυρες και τους δρόμους που κατασκευάζουμε για να χρησιμοποιούνται από την κοινωνία, εξίσου σημαντικές είναι οι γέφυρες που στήνουμε με τους ενεργούς πολίτες και οι δρόμοι που ανοίγουμε μαζί τους, από και προς την κοινωνία.

12120131_1043019119055983_7257451341805708466_o

         “Στα γαλλικά έχουμε τη λέξη SOCIETE που σημαίνει τόσο ΕΤΑΙΡΕΙΑ όσο και ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Γι’ αυτό στη VINCI πιστεύουμε πως μία εταιρεία έχει κέρδος, όταν έχει κέρδος η κοινωνία. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI είναι εδώ, όπως και οι εταιρείες μας ΓΕΦΥΡΑ & ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, για να στηρίξουν την κοινωνία που μας στηρίζει”.

Benoit Le Bouille (Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου VINCI & Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.) στην εκδήλωση του Σ.Ο.Ψ.Υ. με τίτλο “Αξιοπρέπεια στην ψυχική υγεία”.tumblr_nw5mhf3vHj1udq7bvo1_1280