1SYNDESMOS

 

 

Στον Δήμο Ναυπακτίας η νέα “ANTI-COVID” πρωτοβουλία του Συνδέσμου VINCI

Ο Σύλλογος ΑμΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» διαχειρίστηκε με επιτυχία τη δεύτερη «ANTI–COVID» πρωτοβουλία του Συνδέσμου VINCI στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας, ο οποίος ενεθάρρυνε και διευκόλυνε το εγχείρημα.

Μετά από δέκα χρόνια συνεργασίας με το ανθρωπιστικό ίδρυμα του Ομίλου VINCI (που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.), η «ΑΛΚΥΟΝΗ» πρότεινε στον χρηματοδότη Σύνδεσμο VINCI τη δωρεά –αφενός- ενός μηχανήματος αναπνευστικής επαναφοράς τύπου « CPAP » και τη διάθεσή του υπέρ των αναγκών του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου και -αφετέρου- 50 tablets σε σχολεία της περιοχής (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό & Γυμνάσιο Αντιρρίου), στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Ατόμων με Αναπηρία Ναυπάκτου, ενώ μέρος αυτών κάλυψε ανάγκες των ωφελουμένων των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης του ίδιου του Συλλόγου.

Πρωτοβουλία “ANTI–COVID-19” συλλόγων του Αντιρρίου
με τη στήριξη του Συνδέσμου VINCI και του Δήμου Ναυπακτίας

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI (ελληνικό τμήμα της Fondation VINCI pour la Cité, κοινωνικού βραχίονα του Ομίλου VINCI, κυρίου μετόχου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.  και της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) ανταποκρινόμενος σε πρωτοβουλία τριών συλλόγων του Αντιρρίου και σε συνεννόηση με τον Δήμο Ναυπακτίας, προσφέρει οικονομική υποστήριξη συνολικού ύψους 22.000€ για την προμήθεια φορητών υπολογιστών (tablets & laptops) για α) τη μέσω διαδικτύου εκπαίδευση των μαθητών δημοτικών και γυμνασίων της περιοχής, β) απολυμαντικών για οικιακή και δημόσια χρήση, καθώς και γ) προμήθεια τροφίμων για άπορους πολίτες.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

«Επαγγελματική αποκατάσταση στην ψυχική υγεία με αξιοπρέπεια» ήταν ο η θεματική ενότητα στην οποία είχε κληθεί ως ομιλητής ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Παναγιώτης Παπανικόλας, Πρόεδρος -επίσης- του Συνδέσμου VINCI, Επικεφαλής Ελλάδας της VINCI CONCESSIONS και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

2ος ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2015 (23.12.2015)

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου VINCI (22.12.2015), εξετάσθηκαν οι προτάσεις για προγράμματα προς υλοποίηση, τα οποία είχαν κατατεθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (20.11.2015).
Κατόπιν αναλυτικής παρουσίασης από την Εισηγητική Επιτροπή, προκρίθηκαν για χρηματοδοτική υποστήριξη οι υποψηφιότητες εκείνες που ανταποκρίνονταν στα κριτήρια αξιολόγησης (https://syndesmos-vinci.gr/?page_id=41), ενώ επισημοποιήθηκε και η αναδοχή του κάθε προγράμματος από μέλη του προσωπικού εταιρειών του Ομίλου VINCI που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ένα διαφορετικό "Café" ετοιμάζεται στην Πάτρα με την υποστήριξη του Συνδέσμου VINCI.

Στον αριθμό 86 της οδού Πατρέως θα ανοίξει σε λίγες εβδομάδες, και συγκεκριμένα στις αρχές Σεπτεμβρίου η καφετέρια του ΣΟΨΥ, οι «Γέφυρες».
Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη του έργου έχει αναλάβει η plan+ (Κωνσταντίνος Πετράκος, Πέτρος Μπόσκος), ενώ υποστηρικτή σε αυτή του την προσπάθεια ο ΣΟΨΥ έχει τον Σύνδεσμο Vinci.

Εγκαίνια του café «ΓΕΦΥΡΕΣ» του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ)

Ο κ. Σταύρος Σταυρής Stavros Stavris (Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου VINCI) απηύθυνε χαιρετισμό κατά τα εγκαίνια του café «ΓΕΦΥΡΕΣ» του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) που ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του στην Πάτρα, σε ένα καλαίσθητο χώρο στην οδό Πατρέως 86, απασχολώντας συμπολίτες μας με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Εγκαίνια του café «ΓΕΦΥΡΕΣ» του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ)

Μια νέα τηλεφωνική γραμμή για την αντιμετώπιση της αυτοκτονικότητας θα αρχίσει να λειτουργεί από την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, μέσα από την συνεργασία πολλών φορέων που έχουν ως στόχο να βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και συμβάλλοντας αποφασιστικά μέσα από την εμπειρία τους στην αποτροπή της οποιαδήποτε αυτοκτονικής τάσης.