ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI

Δελτίο Τύπου 17.2.2021

 

Στον Δήμο Ναυπακτίας η νέα “ANTICOVID” πρωτοβουλία του Συνδέσμου VINCI

Ο Σύλλογος ΑμΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» διαχειρίστηκε με επιτυχία τη δεύτερη «ANTI–COVID» πρωτοβουλία του Συνδέσμου VINCI στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας, ο οποίος ενεθάρρυνε και διευκόλυνε το εγχείρημα.

Μετά από δέκα χρόνια συνεργασίας με το ανθρωπιστικό ίδρυμα του Ομίλου VINCI (που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.), η «ΑΛΚΥΟΝΗ» πρότεινε στον χρηματοδότη Σύνδεσμο VINCI τη δωρεά –αφενός- ενός μηχανήματος αναπνευστικής επαναφοράς τύπου « CPAP » και τη διάθεσή του υπέρ των αναγκών του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου και -αφετέρου- 50 tablets σε σχολεία της περιοχής (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό & Γυμνάσιο Αντιρρίου), στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Ατόμων με Αναπηρία Ναυπάκτου, ενώ μέρος αυτών κάλυψε ανάγκες των ωφελουμένων των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης του ίδιου του Συλλόγου.

Σε συνάντηση που είχαν στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όλοι οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ» κ. Βασιλική Παναγοπούλου δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας μας με τον Σύνδεσμο VINCI φτάσαμε σε μία ακόμη πολύ σημαντική χορηγία. Παραλάβαμε και θέσαμε στη διάθεση του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου ένα μηχάνημα απαραίτητο για τις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης μας, αλλά και για αυτές των ΑμΕΑ όπως είναι οι ωφελούμενοι των στεγών μας. Εκτός όμως από το μηχάνημα, η δωρεά που λάβαμε περιλαμβάνει και 50 tablets, που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση και την επικοινωνία μαθητών τοπικών σχολείων, αλλά και ΑμΕΑ συμπολιτών μας».

Ακολούθως, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου Βασιλική Μουσγά δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον Σύνδεσμο VINCI, όσο και την ΑΛΚΥΟΝΗ, γιατί μέσα στην υγειονομική κρίση που περνάει η χώρα μας βρίσκονται στο πλευρό μας, συνεισφέροντας με ένα μηχάνημα που βρισκόταν εδώ και χρόνια μεταξύ των μεγάλων αναγκών μας, αλλά κυρίως τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Ο κ. Νίκος Δούρος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. και ανάδοχος προγραμμάτων του Συνδέσμου VINCI με τον Σύλλογο «ΑΛΚΥΟΝΗ» ανέφερε τα εξής:

«Προσφέραμε στην Αλκυόνη και ταυτόχρονα στο Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ Ναυπάκτου ένα μηχάνημα απαραίτητο για τη διασφάλιση της αναπνευστικής επάρκειας πασχόντων μέσα στη συγκυρία της πανδημίας. Αντίστοιχη δωρεά είχαμε κάνει και τον περασμένο Απρίλιο στο ΕΚΑΒ της Πάτρας. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η συνεργασία και η προσφορά στους ανθρώπους της περιοχής, όπως αυτή προς την Αλκυόνη, θα συνεχιστεί».

Ο Συντονιστής του Συνδέσμου VINCI κ. Γιάννης Φρέρης υπογράμμισε τα εξής:

«Για εμάς τους εργαζομένους σε εταιρείες της VINCI, η προσφυγή στις βοήθειες που μπορεί να δώσει το ανθρωπιστικό ίδρυμα του Ομίλου μας είναι μία δυνατότητα που αξιοποιούμε, θέλοντας να είμαστε χρήσιμοι στις κοινωνίες μέσα στις οποίες αναπτύσσεται η εταιρική μας δράση. Ανταποκριθήκαμε σε ένα ακόμη κάλεσμα της Αλκυόνης, που ενδιαφέρθηκε όχι μόνο για τις δικές της ανάγκες, αλλά και γι’ αυτές των τοπικών υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Μέσα από τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών, προσπαθούμε να είμαστε επιτυχώς κοινωνικά χρήσιμοι».