Ανακοίνωση 23.12.2015

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI:

2ος ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2015

 

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου VINCI (22.12.2015), εξετάσθηκαν οι προτάσεις για προγράμματα προς υλοποίηση, τα οποία είχαν κατατεθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (20.11.2015).

Κατόπιν αναλυτικής παρουσίασης από την Εισηγητική Επιτροπή, προκρίθηκαν για χρηματοδοτική υποστήριξη οι υποψηφιότητες εκείνες που ανταποκρίνονταν στα κριτήρια αξιολόγησης (https://syndesmos-vinci.gr/?page_id=41), ενώ επισημοποιήθηκε και η αναδοχή του κάθε προγράμματος από μέλη του προσωπικού εταιρειών του Ομίλου VINCI που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τα προγράμματα που επελέγησαν είναι τα εξής

 

 

«ΑΛΚΥΟΝΗ» Σύλλογος ΑμεΑ (Ναυπακτίας & Δωρίδας)

2015-12-23 16_18_25-ΑΛΚΥΟΝΗ _ Σύλλογος ΑΜΕΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας -

http://www.alkyoni-amea.gr/

Πρόγραμμα αλληλεγγύης για τη μεταφορά ΑμεΑ της ευρείας περιοχής στην οποία δραστηριοποείται ο σύλλογος.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Νίκος Δούρος (ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.)

 

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αχαΐας («ΓΕΦΥΡΑ – ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» – Πάτρα)

2015-12-23 16_21_28-ΕΕΕΕΚ Αχαΐας - ΑΡΧΙΚΗ

http://eeek.ach.sch.gr/

Πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης και εξοπλισμού αύλειου χώρου για τη διευκόλυνση της κατάρτισης των μαθητών σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Θοδωρής Δημητρίου (ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.)

 

Κοινωνικός Συνεταιρισμός «ΦΑΡΟΣ» (Πάτρα) 

img4350_7c1dc14f81412d2ba88674a2c1f90233_270x200c

(http://www.koispeachaias.gr)

Πρόγραμμα ενίσχυσης παραγωγής διακοσμητικής κηροπλαστικής και ανάπτυξης ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για την προώθηση προϊόντων.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Αρετή Σιώζου (ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.)

 

Κοινωνική καφετέρια «ΜΥΡΤΙΛΛΟ» (Αθήνα)

00-myrtillo

http://www.myrtillocafe.gr

Πρόγραμμα ενίσχυσης ηλεκτρικού και ειδικού επαγγελματικού εξοπλισμού για τη μεταστέγαση της κοινωνικής επιχείρησης.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Θοδωρής Μαλαβάκης (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.)

 

85ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

Πρόγραμμα ενίσχυσης πρόσβασης στην εκπαίδευση μαθητών νηπιαγωγείου υποδοχής μεγάλου αριθμού παιδιών από κοινωνικές μειονότητες, μέσω της ενίσχυσης σε ηλεκτρονικό και υλικό εξοπλισμό.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Αλέξανδρος Αρχοντίδης (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.)

 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI (https://syndesmos-vinci.gr) είναι το ελληνικό παράρτημα της Fondation VINCI pour la Cité (http://www.vinci-foundation.com), κοινωνικού βραχίονα του γαλλικού Ομίλου VINCI και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2011.

Ο Σύνδεσμος έχει ήδη υλοποιήσει προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενσωμάτωσης μέσω της παιδείας, της κατάρτισης και της εργασίας, σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται εταιρείες του τομέα παραχωρήσεων (VINCI CONCESSIONS / Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ) και κατασκευών (VINCI CONSTRUCTION HELLAS).

Τα παραπάνω εγκεκριμένα για χρηματοδότηση προγράμματα προέκυψαν από τον δεύτερο κύκλο αξιολόγησης του έτους 2015. Η προηγούμενη αξιολόγηση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο.